Søvnguidens Søvnblogg

10 TYPER MAGNESIUMTILSKUDD FOR BEDRE SØVN

søvnguiden May 12, 2022
illustrasjon_av_frukt_og_grønt_med_magnesium

Tar du noen søvntilskudd? Da er du sannsynligvis allerede kjent med melatonin - det mest populære og kjente søvntilskuddet på markedet. Men, det er ikke det eneste tilskuddet der ute som kan hjelpe deg med å få en god natts søvn. Magnesium er et annet flott naturlig supplement som ikke kommer med de ubehagelige bivirkningene som mange reseptfrie sovemidler kan ha. Ikke bare er magnesium bra for søvnen din, men det er flott for din generelle helse også!

Det er mange forskjellige typer magnesiumtilskudd der ute - men å velge den beste for dine unike behov trenger ikke å være en utfordring. La oss ta en titt på 10 forskjellige typer magnesiumtilskudd, og måtene de kan være til nytte for kroppen din.

Hva er magnesium?

Magnesium er et viktig mineral for et sunt liv. Selv om det er gunstig for en god natts søvn, produseres ikke magnesium av kroppen din som melatonin - "søvnhormonet " er. Snarere er magnesium et næringsstoff du får fra kostholdet ditt, eller fra et kosttilskudd.

Magnesium står bak så mange som 300 forskjellige enzymreaksjoner i kroppen din - så det er viktig å sørge for at du får nok hver dag! Magnesiummangel kan forårsake en rekke helseproblemer, inkludert:

· Muskelkramper eller rykninger

· Tretthet

· Høyt blodtrykk

· Psykiske lidelser

· Søvnløshet

Magnesium er også viktig for et sunt immunsystem, sunt blodtrykk og blodsukkerregulering. Det er også avgjørende for sunn muskel- og nervefunksjon.

Magnesium er hovedbestanddelen i mange behandlinger for fordøyelsesproblemer. Vi undersøker noen av disse senere.

Hvordan hjelper magnesium deg å sove?

Magnesium hjelper deg med å forberede deg på en god natts søvn ved å berolige sentralnervesystemet og slappe av i musklene. Det gjør dette ved å hjelpe hjernen din med å produsere nevrotransmittere som reduserer stress og oppmuntrer til søvn. Med en rolig kropp og sinn er det mye lettere å få den sunne søvnen du trenger hver natt.

Magnesium hjelper også hjernen din med å regulere melatoninproduksjonen, noe som er viktig for en fungerende søvn-våkne syklus og sunn døgnrytme.

Magnesium er ikke bare nyttig for avslappet søvn - det kan også bidra til å behandle natt-forstyrrelser som kan hindre deg i å sovne i tide. Faktisk kan et magnesiumtilskudd være spesielt effektivt i behandling av rastløs bensyndrom. Magnesium kan til og med bidra til å behandle søvnløshet hvis det er forårsaket av magnesiummangel. For å lære mer om hvordan magnesium kan hjelpe deg med å sove bedre, sjekk ut artikkelen min om emnet etter at du er ferdig med denne!

10 typer magnesiumtilskudd

Husk at magnesium ikke bare er gunstig for søvnen din. Det er mange forskjellige typer magnesiumtilskudd der ute, hver med sine egne unike egenskaper og helsemessige fordeler. Her er 10 forskjellige typer magnesiumtilskudd du kan finne på nettet eller i din lokale matbutikk.

1. Magnesiumglycinat

Også kjent som magnesium bisglycinat, dannes dette tilskuddet av elementær magnesium og glycin, en aminosyre som er avgjørende for proteinkonstruksjon.

Magnesiumglycinat brukes ofte i søvntilskudd for å hjelpe deg med å få bedre hvile. Dette tillegget kan også ha beroligende egenskaper, og kan være effektivt for behandling av psykiske lidelser eller søvnløshet. Imidlertid er det nødvendig med mer forskning for å forstå dens fulle effektivitet.

2. Magnesiumsulfat

Du kjenner dette kanskje bedre som Epsom salt eller magnesiumsalt. Magnesiumsulfat kan tas oralt med vann som behandling for forstoppelse, men det brukes oftere til beroligende egenskaper.

Blanding av Epsom salt i et varmt bad kan bidra til å lindre ømme muskler, lindre stress og hjelpe deg med å forberede deg på en god natts søvn. Epsom saltbad kan også bidra til å redusere smerte eller hevelse i kroppen.

3. Magnesiumsitrat

Magnesiumsitrat er en av de vanligste formlene der ute og er lett tilgjengelig uansett hvor kosttilskudd selges. Denne formen for magnesium er bundet med sitronsyre, som naturlig finnes i sitrusfrukter og gir dem deres kjente sure smak.

Magnesiumsitrat brukes oftest til å behandle magnesiummangel, og brukes ofte til å behandle forstoppelse i høyere doser.

4. Magnesiumklorid

Magnesiumklorid er et utmerket supplement for noen forskjellige problemer. Som magnesiumsitrat er det nyttig i behandling av magnesiummangel og forstoppelse, men det er også en effektiv halsbrannbehandling.

5. Magnesium orotat

I motsetning til mange magnesiumtilskudd har magnesiumorotat ikke en avføringseffekt på kroppen din. Som navnet antyder, inneholder dette tilskuddet orotisk syre, som hjelper kroppen din med å produsere genetisk materiale som DNA.

Dette tilskuddet kan være spesielt gunstig for hjertehelsen din også. Dette er fordi orotisk syre kan beskytte hjertet ditt mot ytterligere stress og bidra til å redusere alvorlighetsgraden av hjertesykdom som kronisk myokard dysfunksjon.

6. Magnesium taurate

Dette tilskuddet inneholder aminosyren taurin, som kan bidra til å opprettholde hjertehelsen og regulere blodsukkeret og blodtrykket.

Dyrestudier har vist gode resultater i å redusere høyt blodtrykk, men mer menneskelig forskning er nødvendig for å se om magnesium er like gunstig hos mennesker.

7. Magnesiumoksid

Magnesiumoksid er hovedbestanddelen i melk av magnesia, en kjent medisinering for forstoppelse. Og selv om det er effektivt i behandling av fordøyelsessymptomer som forstoppelse, fordøyelsesbesvær og til og med halsbrann, er det ineffektivt i behandling av magnesiummangel fordi det ikke absorberes godt av fordøyelseskanalen.

8. Magnesium malate

Magnesiumtilskudd inkluderer malinsyre, som, som sitronsyre, har en sur smak og forekommer naturlig i mange frukter. Magnesium malate absorberes lett i fordøyelseskanalen, noe som gjør det effektivt å gjenopprette lave magnesiumnivåer.

Dette tilskuddet regnes også som et mer skånsomt alternativ for forstoppelse enn andre magnesiumtilskudd, og brukes også noen ganger til å behandle symptomer på kronisk tretthet og fibromyalgi.

9. Magnesium laktat

Magnesiumlaktat er et kosttilskudd opprettet ved å kombinere magnesium med melkesyre. Det absorberes lett av fordøyelsessystemet ditt, og er spesielt nyttig for de som trenger større doser magnesium hver dag. Det er også et flott alternativ hvis du ikke kan tolerere andre magnesiumtilskudd.

10. Magnesium threonate

Også kjent som magnesium L-threonate, dette tilskuddet brukes ofte til sine potensielle mentale fordeler, i stedet for å hjelpe med fordøyelsen. Magnesium-threonate kan bidra til å behandle lidelser som depresjon og aldersrelatert hukommelsestap - men mer forskning er nødvendig for å bestemme effekten.

 

Hvor mye magnesium bør jeg ta?

Hvis du nettopp har startet et magnesiumtilskudd, bør du alltid starte med den laveste anbefalte dosen. Du kan gradvis øke dosen etter behov også.

Men som en generell tommelfingerregel anbefaler jeg 150 til 350 mg magnesium daglig. Hvor mye du trenger kan også avhenge av dine individuelle magnesiumnivåer også - legen din kan hjelpe deg med å bestemme din ideelle dose.

Bivirkninger av magnesium

Magnesium har minimale bivirkninger hvis du tar doser på riktig størrelse. Men akkurat som ethvert supplement, kan bivirkninger oppstå hvis du tar store eller overdreven doser. Bivirkninger du bør være klar over inkluderer:

· Muskel kramper

· Kvalme

· Diaré

· Uregelmessig hjerterytme etter ekstremt høye doser

· Interaksjoner med visse medisiner, for eksempel muskelavslappende midler, kalsiumkanalblokkere og antibiotika

Vanligvis utskilles overflødig magnesium i kroppen din gjennom nyrene og urinen. Men å konsumere for store mengder magnesium kan sette deg i fare for magnesiumtoksisitet. Dette er en farlig tilstand som kan ha potensielt dødelige komplikasjoner, inkludert hjertestans og hypotensjon - lavt blodtrykk.

Hva er det beste magnesiumtilskuddet?

Det kommer helt an på deg og søvnbehovene dine. Imidlertid kan jeg varmt anbefale magnesiumtilskudd fra "Jigsaw Health". Deres serie med magnesiumprodukter – som inkluderer mange av formlene ovenfor – er utformet for å være av så høy kvalitet og effektiv som mulig. Deres kosttilskudd kan ikke bare hjelpe deg med å få en god natts søvn, men de kan også bidra til å øke energien din, støtte sunn hjernefunksjon og berolige ømme muskler.

 

Hvorfor du bør velge et naturlig søvnhjelpemiddel

Når det gjelder søvnhjelpemidler, kan det være vanskelig å vite hva du skal velge. Imidlertid er et naturlig søvnhjelpemiddel virkelig den beste veien å gå.

Reseptbelagte, og selv reseptfrie søvnhjelpemidler kan være vanedannende, og kan ha ubehagelige eller til og med farlige bivirkninger. Noen av disse kan inkludere søvngjengeri, matlaging og til og med kjøring mens du sover! På toppen av det kan mange søvnhjelpemidler forårsake søvnløshet. Dette er fordi du kan utvikle en avhengighet av disse søvnhjelpemidlene, noe som blir verre når du utvikler en toleranse for dem. Som et resultat må du ta mer for å kunne få den søvnen du trenger.

Med naturlige hjelpemidler som magnesium, vil imidlertid ingen av disse potensielle problemene være aktuelle. Magnesium er ikke-vanedannende og er trygt å bruke så lenge du trenger. Melatonin er ikke det eneste naturlige søvnhjelpen der ute - magnesium er et annet flott alternativ. Og ikke bare kan det hjelpe deg med å få en god natts søvn, men det er flott for din generelle helse også.


Sov Godt!

Søvnguiden Nyhetsbrev

Få det siste av relevant informajon og artikler om søvn

Vi holder deg oppdatert på alt som er interessant i vår søvnverden så du kan sove bedre

Ok ikke vær redd, vi tar godt vare på, og deler ikke din info.