Søvnguidens Søvnblogg

Gjør som Huberman "Sukk deg til bedre Søvn"

Nov 06, 2023

Sov Bedre Med Denne 5-Minutters Pusteøvelsen: Andrew Hubermans anbefaling: Fysiologiske sukk for å roe kroppen ned. 

 

Å sove er en utfordring for mange av oss, og som jeg ser til stadighet i min hverdag, at stress og angst ofte er roten til søvnproblemer. Hvis du har prøvd alt fra meditasjon til naturlige søvnhjelpemidler uten suksess, kan løsningen være så enkel som din egen pust. Det viser seg at en pusteøvelse kalt det fysiologiske sukket kan være nøkkelen til å oppnå dypere og mer avslappende søvn både før innsovning og ved oppvåkning.

En nylig studie fra Stanford Medicine viser at det fysiologiske sukket, også kjent som syklisk sukk, er en kraftig metode for å bekjempe angst og forbedre søvnkvaliteten. Forskningen utført av David Spiegel, nevrobiologen Andrew Huberman og Melis Yilmaz Balban viser at denne enkle pusteteknikken kan senke angstnivået, forbedre humøret og til og med føre til en lavere hvilepustefrekvens, noe som indikerer en mer avslappet kropp, ifølge Stanford.

"To innpust, etterfulgt av en forlenget utpust"

Det beste med det fysiologiske sukket er at det er enkelt å utføre hvor som helst, og det krever ingen kostnader. Enten du har problemer med å falle i søvn om kvelden eller våkner opp om morgenen med angst og uro, kan denne pusteteknikken være løsningen. Her er hvordan du kan implementere det for å forbedre søvnen din, både hvis du har problemer med oppvåkning og innsovning.

Hvordan sukker jeg?

  •   Finn et stille sted hvor du kan sitte eller ligge komfortabelt.
  •   Ta to dype innpust gjennom nesen, og kjenn hvordan luften fyller lungene dine.
  •   Etter de to innpustene, pust ut langsomt gjennom munnen i en dyp og forlenget utpust. La utpusten være rolig og kontrollert.
  •   Gjenta denne prosessen i omtrent fem minutter. Det fysiologiske sukk vil bidra til å senke stressnivået og forberede kroppen på en rolig og avslappet søvn.

Eller sjekk ut Andrew Hubermans forklaring fra Tim Ferris Podcast her: 

 

 

 

 

Det er velkjent at stress og angst kan forstyrre søvnkvaliteten, og det er her det fysiologiske sukket kan komme til unnsetning. Denne pusteteknikken gir deg en enkel, kostnadsfri metode for å redusere angst og fremme en avslappet kroppstilstand ved å stimulere den parasympatiske  delen av sentralnervesystemet. Eller det man referer til som «hvile og fordøyelsessystemet, som er avgjørende for å oppnå god søvn.

Så før du tyr til sovemedisin eller andre kostbare løsninger, prøv det fysiologiske sukket som en naturlig og effektiv måte å forbedre søvnkvaliteten din på. Det tar bare fem minutter, og det er ingen kostnader eller utfordringer med å prøve denne enkle, beroligende teknikken som kan hjelpe deg med å sove bedre og våkne opp frisk og uthvilt.

 

Lykke til og Sov Godt!

Hilsen Knut i Søvnguiden

Søvnguiden Nyhetsbrev

Få det siste av relevant informajon og artikler om søvn

Vi holder deg oppdatert på alt som er interessant i vår søvnverden så du kan sove bedre

Ok ikke vær redd, vi tar godt vare på, og deler ikke din info.